Zoneterapiklinikken

"Krop & Ånd"

 

 

 

Links

Tilbage

 

 

Om zoneterapi

Zoneterapi bygger på gamle teorier fra Kina om, at der på fødderne er reflexområder som svarer til hver enkelt del af menneskelegemet. I zoneterapien efter amerikaneren William Fitzgerald arbejder man med 10 vertikale zoner. Disse teorier er videre udbygget af en amerikansk fysioterapeut ved navn Eunice Ingham, og det er efter disse teorier, at der i dag arbejdes med zoneterapien.

Intet organ i kroppen kan være lidende uden at den eller de tilsvarende steder på fødderne er meget ømme. Hvilket er udtryk for et blokeret kredsløbet i organet og på reflexstedet.

Ved at gennemarbejde reflexerne på fødderne kan man påvirke de organer eller det område man ønsker at behandle. Man har iagttaget at zoneterapibehandlingen har visse fysiologiske effekter:

  1. Blodkapillærerne åbner sig i de relevante områder.

  2. Øget produktion af neurohormoner.

Zoneterapi er nok den alternative behandlingsform der er mest populær i Danmark. Hvis man sammenligner med udlandet er der i Danmark forholdsvis flere zoneterapeuter end andre lande. Der har været fokuseret meget på zoneterapi, man har lavet undersøgelser der dokumenter dets effektivitet, og det er nok den alternative terapiform der først bliver accepteret af sundhedsstyrelsen.

'Zoneterapi bygger i princippet på de samme teorier som akupunkturen, hvor man arbejder med meridiansystemet. Man kan sige at fødderne er et atlas over hele vores organisme. Hvis der er ubalancer kan der føles en nærmest skærende smerte som er forårsaget af aflejringer eller affaldsstoffer.

Det kan føles som glasskår eller spidse negle når zonerne berøres. Det skal gøre lidt ondt, hvis resultat skal opnås. Smerten må ikke være så stor at det er umuligt for patienten at slappe af.

Reaktioner: Efterhånden som behandlingerne skrider frem, kan man forvente forskellige reaktioner. Det kan være træthed, øget udskillelse af urin og afføring eller andet. Det er alt sammen af kortere varighed men af stor værdi for kroppen, idet organismen er i gang med at reagere.

Primære virkningsområder: De fleste sygdomme kan påvirkes med zoneterapi og mange kan helbredes. Det er fantastisk effektivt hvis alle kroppens svage områder skal afdækkes. Hvis man skal stille en diagnose er det et effektivt redskab kombineret sammen med f.eks. irisanalyse. Det kan give et utroligt godt billede af, hvordan den enkeltes krop fungerer med styrker og svagheder.

Teknikker: Når man får zoneterapi er det bedst at ligge ned, samtidig med at tøjet er løsnet. Inden man starter vil det være behageligt med en form for opvarmning af fødderne. Man kan lave helhedsbehandling, hvor man arbejder alle organ systemer igennem, eller man kan arbejde med et system eller organ. Man skelner mellem forskellige teknikker:

Cirkulationsteknik: En dyb cirkulerende bevægelse af tommelfingeren.

Krabbeteknik: Tommelens yderste led bøjer og strækker sig frem langs reflekszonen.

Sedativt tryk: Et konstant fast tryk, af 1-2 minutters varighed.

Massage teknik. Hvor man bruger tommelen til massere det ømme sted.